Hardlopen

Hoewel mijn hart ligt bij het beoefenen van balsporten, heb ik er in 2015 voor gekozen om het hardlopen weer op te pakken. Vanwege rugklachten kon ik namelijk helaas niet meer tennissen en ook het korfballen, voetballen en volleyballen wat ik vroeger graag deed, gaan vanwege rugklachten niet meer zo soepel. Het hardlopen gaat tot nu toe eigenlijk vrij goed. Meestal loop ik drie keer per week in het Putterbos, het liefst op een harde ondergrond. 

Ik ben begonnen met het opbouwen van het lopen van 5 kilometer aan de hand van een handig schema. Mijn (eerste) doel was om deze afstand uit te kunnen lopen maar daarna kreeg ik al snel de smaak te pakken. Ik wilde graag de 5 km onder de 30 minuten lopen en dit is al een aantal keer gelukt. Het werd tijd om eens mee te doen met een wedstrijd! In januari 2016 ben ik begonnen met een trainingsschema voor de 10 kilometer. Elke maand heb ik mijn afstand verhoogd met een halve kilometer. Dit heb ik heel bewust gedaan om blessures te voorkomen. In 2017 ben ik ook de kortere afstanden, per maand, wat gaan ophogen. Inmiddels loop ik totaal zo'n 23 km in de week, verspreid over drie dagen.
In februari 2017 ben ik geïnterviewd door een medeblogger over het hardlopen. Je kunt het hier teruglezen.

Wedstrijden:
Op vrijdag 26 mei 2017 hoop ik opnieuw mee te doen met de Putter Power Run. Ik ben er nog niet helemaal uit of het de 5 of de 10 km wordt.


Op vrijdag 6 mei 2016 heb ik mijn eerste wedstrijd gelopen met de Putten Power Run. Het was leuk om te doen maar het was erg warm! Een nieuw record op de 5 km zat er dus helaas niet in.
De uitslagen van de wedstrijd zijn hier terug te vinden.